donderdag 4 november 2010

De pot op....

"Ohh.... mij w.c..... wa prachtig!" Ol kreeg vandaag een potje van Fisher-Price... zo eentje met een muziekje, maar dat was niet de reden. De reden tot het kopen van deze fancy pot is dat onze Ol niet van de gewone potjes kan opstaan. Ik heb de potjes verhoogd maar dan komt ze er nog niet af. Een ring op het toilet was een volgende logische stap, maar ook dat gaat niet. Ol heeft de kracht niet in haar bovenlijfje om zich veilig te voelen op het hoge toilet. Dus toen ben ik deze pot gaan halen. Door het handvat aan de zijkant kan ze zich opduwen en de hoogte is net haalbaar voor haar om gecontroleerd te gaan zitten. Vol belangstelling keek Ol naar de blauwe troon. Ze trok meteen haar broek naar beneden en vroeg mij haar romper los te maken. Ze ging zitten op haar troon. "Zitten op w.c..... pssssshht" zei de prinses op haar troon. Helaas er kwam geen plasje. Ik gaf haar wat te drinken en we luisterden samen of er iets kwam..... niets. Ol wilde opeens heel snel haar luier weer aan. Ik trok haar haar luier en broek weer aan en ze snelde zich naar haar keukentje. "Zo... handjes wassen" zei ze. Trots keek ik hoe mijn meisje haar handjes onder het kraantje van haar keukentje hield en vervolgens haar handjes droogde aan haar kleine theedoek. Ik wilde net de kamer uitlopen toen ik mijn ukkepuk betrapte op het produceren van een poep en een plas in haar luiertje. "Mama, zit er in... schone juijer!". Na de schone luier had Ol hele andere idee├źn met haar nieuwe troon....


... maar net voor het slapen gaan hebben we het nog een keertje geprobeerd. Vol trots zat ze op het potje en papa moest ook komen kijken. Helaas kwam ze niet verder dan een windje maar we hebben staan juichen! Morgen proberen we het weer, overmorgen weer en de dag daarna weer en daarna.... gewoon weer.

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk potje! En flink blijven juichen dan komt dat plasje vanzelf ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha! Geweldig! Leuk potje! En het muziekje is natuurlijk mooi meegenomen.. Ik ben benieuwd wanneer ze het hier gaat aangeven..heel af en toe wijst ze naar haar luier bij een grote boodschap..achteraf! ;-) Succes met oefenen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk die zindelijkheidstraining.... Het mevrouwtje hier heeft altijd geweigerd op de pot de gaan, die wilde meteen op de wc. En ja, bij ieder geluidje sta ik ook te juichen en te springen.....niet dat het veel helpt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk he, die potjes, en zo super dat kindjes zelf daar ook enthousiast over zijn!

  Op de een of andere manier is het hier nooit gelukt, ze gingen gewoon op de wc, de potjes waren niet aantrekkelijk genoeg (maar dan ook niet zo leuk als die hierboven!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hoeraaa - mama doet de potjesdans ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!