vrijdag 27 mei 2011

Mooie Onderbroekjes

Gisteren had ik het helemaal gehad met luiers. Ol is nu echt groot genoeg, maar ze wil gewoon niet op haar potje of op onze W.C. Belonen daar is madam niet gevoelig voor, omkopen al helemaal niet. Ik besloot 'cold turkey' te proberen.

"Ga je met Mama mee? Dan gaan we naar de Hema. Kopen we mooie onderbroekjes voor Ol bij de grote meisjes afdeling."
"Ja, goed idee! Net als Mama?"
"Ja, net als Mama. Dan doen we je een mooie onderbroek aan, maar dan moet je wel op het potje of op de W.C. plassen."
"Ja..... dat is goed. Gaan we nu naar de Hema naar de grote meisjes afdeling?"
"Ja, we gaan nu!"

Eenmaal in de Hema hebben we bijna alle broekjes gekocht die er in haar maat te krijgen zijn. Natuurlijk ook wat hemdjes en een hele lading leggings. Op weg naar huis nog even langs de markt, even naar de kaasboer.

"Hallo, hier ben ik!" riep Ol
"O, was je daar meissie?" zei de kaasboer
"Ik was bij de Hema!"
"Nou das fijn!"
"Ja... onderbroeken kopen!"
"Ach, heb Mama een nieuwe vriend?!"

Ol snapte niets van de kaasboer, maar besloot maar meteen om een plakje kaas te vragen en ik was allang blij dat het gesprek afgelopen was.

Eenmaal thuis hebben we de broekjes meteen gewassen en vanmorgen was de morgen. Ol kreeg een onderbroekje aan. Een witte met bloemetjes. Trots stond ze voor de spiegel. Ik had haar potje in de woonkamer gezet en het kleed opgerold. Af en toe zette ik haar op het potje, maar er gebeurde helemaal niets. Ze speelde en bleef keurig droog. Ze dronk wat, dus zette ik haar weer op het potje. Niets. Toen stond ze bij haar keukentje lekker te spelen. Opeens keek ze naar beneden en ik rende op haar af en zette haar meteen op het potje. Een halve plas in het potje! En een halve naast het potje... maar het potje was halfvol! En Ol? Die was verdrietig want haar mooie onderbroekje was nu vies. Grote tranen rolde over haar wangen. Gelukkig hadden we heel veel mooie onderbroekjes gekocht en hadden we al gauw weer een mooie uitgekozen. Volgende keer net iets sneller naar het potje!

6 opmerkingen:

 1. Hè hè, eindelijk heb ik even tijd gevonden/genomen om weer eens bij je langs te komen. Meis, het is alweer even geleden, maar nog ontzettend bedankt voor de "Liebster Blog"-award. Zó lief, voel mij zeer vereerd!! Ik denk alleen dat ik nu te laat ben om hem nog door te geven...

  En wat bovenstaand stukje betreft, geweldig geschreven. Zie het zó voor mij ;-) En die opmerking van de kaasboer hihi. Soms maar goed dat kleine kindjes niet alles snappen hè ;-)
  Ik bedenk mij trouwens dat ik met T ook maar eens flink aan de slag ga met het potje. Zal heerlijk zijn om er weer een uit de luiers te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk blogje! Ennuh...het is wat he? Dat potje! Het komt me heel bekend voor...ben nu zelf net mijn zoontje een week bezig! Hoop voor je dat de 'mooie' onderbroekjes helpen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe ging het vandaag? Mijn ervaring is dat de kinderen zelf aangeven als ze er aan toe zijn. Ook al wil je als moeder heel graag dat Ol uit de luiers is. Als ze er nog niet aan toe is, en het dus gewoonweg niet snapt, dan gaat het lang duren.
  Onze jongens waren 3,5jr en ineens snapten ze het; en toen waren ze binnen een week dag en nacht droog :-) En ook geen terugval meer gehad.

  Heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het ook zo gedaan, ik was het zat en kocht allemaal onderbroeken, zette het potje klaar en had de stapel schone leggings binnen handbereik. Na twee dagen viel het kwartje enigzins, gelukkig want we hadden ons ondertussen al door alle leggings heengewerkt en waren al bezig met de pyjamabroeken. Met een week was ze droog. En niet lang daarna ook 's nachts. Ze was zo trots! En ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die van mij was overdag droog op 28 maanden, maar 's nachts was een ramp. Uiteindelijk heeft ze toch nog tot haar 5de verjaardag met de pamper gaan slapen... En gelukkig, plots was het voorbij...
  Heel veel succes met het potje, ze zal het wel snel doorhebben:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ach, wat schattig...
  Wat een aandoenlijk verhaal...
  Mooi geschreven...

  Groetjes van Christien

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!