maandag 29 augustus 2011

Peutervragen

Ol en ik liggen nog even langer in bed. Lief loopt druk rond om zich klaar te maken voor de nieuwe werkdag en wij kruipen nog even onder de deken. "Ik vind je lief mama, blij dat je er bent." zegt ukkepuk en slaat haar armpjes om mij heen. Ik smelt natuurlijk, geef haar een knuffel en zegt haar dat zij ook heel erg lief is.
Uit het niets vraagt ze "Mama..... Hoe werkt dat ook alweer? Dat met je voice?"
"Je stem bedoel je?" vraag ik haar
"Ja, je stem... waar komt dat vandaan? Komt dat hier vandaan?" Ol wijst naar mijn kin.
"Nee, dat komt hier vandaan. Binnenin zitten je stembanden." antwoord ik.
"Oh ja, je stembanden...." zegt Ol wijs.
"Ja, die zitten ongeveer daar... daar komt lucht langs en dan gaan ze trillen en zo hoor je geluid en dat is je stem." ga ik verder
"Ja, stembanden!"

Eind volgende maand wordt Uk drie jaar.... als de vragen moeilijker worden mag ik wel een extra encyclopedie aanschaffen...

3 opmerkingen:

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!