dinsdag 6 september 2011

Wervelwind

Eens zou de dag aankomen dat we echt zouden vertrekken uit het huis. Lief haalde een vrachtwagentje en stond om 8 uur 's ochtends met wagen en al voor de deur. Als een wervelwind ging hij door het huis. Buurmannen hielpen, tilden en kwamen soms op adem. Het ging heel snel. Waar het plan was het in etappes te doen, moest de koelkast meteen leeg en de vriezer ontdooit. De inhoud van de vriezer heb ik aan de buurvrouw gegeven en nog voordat de vriezer echt goed ontdooit was, stond deze al in de vrachtwagen.... Olivia zat in haar slaapkamertje en speelde met het laatste beetje speelgoed. Een lieve andere buurvrouw kwam het huis binnen met een lekkere kop koffie. De mensen om ons heen ga ik missen. De warmte van deze mensen in de stad is heel bijzonder. Niet iedereen is een grote huisvriend maar ik mag met trots zeggen dat ik echt goede buren heb gehad daar. Buren die ik ook niet uit het oog zal verliezen. Lief en leed kon gedeeld worden, maar ook op afstand. Of gewoon praatjes in de deuropening. Niet de deur platlopen en even helemaal niets was ook goed.

Lief is nog veel in het huis en ik ga morgen ook om schoon te maken en afscheid te nemen. De nieuwe bewoners komen al gauw. Voor nu zitten we in Bergen aan Zee. De wind raast om het huis en Ol maakt een puzzel. Ik drink mijn enige kop koffie van de dag en voel mijn buik dansen. Daar zit een pittig dametje in die nu ook wakker wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!