donderdag 16 oktober 2014

Hebbes! of.......

Gisteren waren we op bezoek bij een lieve vriendin. Onze kindjes speelden lekker rustig met elkaar en wij hadden een heerlijke kop koffie voor ons op tafel. We kennen elkaar al ons hele leven, dus alle aspecten van ons huidige wereldje passeerde de revue. Al gauw kwam het onderwerp boven: werken. Ik vertelde dat ik weer wat wil gaan doen en al snel zaten we samen achter haar appeltje een profiel aan te maken. Een LinkdIn-profiel wel te verstaan. Ja, want zonder zo'n profiel kan echt niet meer. Dat is niet van deze tijd om te werken of te solliciteren zonder een LinkdIn-profiel...... poeh wat voelde ik mij in een klap een soort dinosaurus op de banenmarkt. Al was het maar omdat je wel heel erg naar beneden moest scrollen om mijn geboortejaar in te vullen..... Maar even later ben ook ik een persoon in de wonderlijke wereld van het bewezen digitale netwerk. Binnen de kortste keren komen er verzoeken binnen en accepteert de ander mijn verzonden verzoek. Je kan mensen opzoeken, je ziet wie jouw profiel bekijkt en je verkoopt jezelf the american-way.... met een grote glimlach op je profielfoto. Onderweg naar huis spookte het ene na het andere idee door mijn hoofd. Ook gisteravond bleef het malen. Ik heb de afgelopen tijd wel teksten voor een bedrijf vertaald, producten omschreven voor een interieurlabel, dat was leuk werk en prettig thuis. Ik fotografeer nog steeds graag. Freelancer: is dat het antwoord? Niet solliciteren maar voor jezelf aan de bak.... Ogen dicht en springen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!