zaterdag 20 maart 2010

Highlights

Ik ga bijna nooit naar de kapper sinds onze kleine meid er is en ik niet meer werk. Toen ik werkte stond de afspraak iedere zes weken in mijn agenda. Ik had een kapsel, eentje die geföhnd moest worden en soms een stijltang nodig had. En nu ik thuis ben met Ollebol ga ik met moeite een keer in de zes maanden naar de kapper en is het sleutelwoord: 'makkelijk'. Twee dagen terug was ik het zat. Ik heb mijn haar laten knippen, het moest echt weer gebeuren. Lokken van ongeveer 15 centimeter vielen op de grond. De kapster knipte er lustig op los. Mijn grijze haren die begonnen door te komen hebben ook gewonnen. Mijn haar is geverfd, voor het eerst. Daar zat ik met folie in mijn haar, in de etalage. Maar het resultaat mocht er zijn. De dame had een mooi kapsel gecreëerd met highlights en een speelse lok. Keurig gekapt en vol zelfvertrouwen stapte ik op de fiets. De korte rit naar huis, alle vijf minuten, genoot ik wat na van de verwennerij die ik voorheen voor lief nam. Heerlijk bij de kapper zitten en netjes gekapt naar buiten stappen. Eenmaal thuis liep ik langs de spiegel en keek tevreden in de spiegel. Vervolgens liep ik naar de slaapkamer om mij om te kleden voor de sportschool. Mijn zojuist keurig gekapte haar werd overmeesterd door mijn elastiekje. En toen was het weer voorbij... terug in de wereld. Mijn heerlijke wereld waar een hoop kan en weinig moet. Mijn wereld waarin ik mijn broeken niet hoef te strijken, mijn voeten niet in pumps hoef te steken en mijn haar niet hoef te föhnen of te stijlen. Mijn wereld waarin ik gewoon lekker mijn haar in een stiekje doe als dat zo uitkomt en mijn makkelijke kleding aan kan trekken. Mijn wereld waarin mijn Ollebol voor het eerst drie woorden achter elkaar zegt: "Kom maar hier" en dat mijn absolute highlight van de dag is!

1 opmerking:

  1. waar is den tijd dat ik voor eenavondje uitgaan mezelf helemaal had verzorgd, gesminkt, nagels gelakt, onthaard, in bad was gegaan. Waar is feitelijk den tijd dat ik nog is in bad ben gegaan?
    Leven verandert inderdaad in comfortabel.
    Of zoals met de wagen, leve een (lelijke maar) oh zo comfortabele kangoo ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!