zaterdag 13 maart 2010

Mama's Day Out

Het was eindelijk zover! Mama ging een dagje uit, met een vriendin en ook collega mama. We hadden hier enorm naar uitgekeken en vandaag was het dan zover. We hadden om 11 uur afgesproken bij een schoonheidsalon in de stad voor een pedicure. Mijn pret begon echter vanmorgen al, lekker optutten. Mijn nieuwe tuniek aan, legging aan en een paar stoere laarzen, haren gewassen en geföhnd, goede oorbellen in en even voor de spiegel voor wat mascara en oogpotlood. Heerlijk geurend en opgetut liep ik de deur uit. "Daag Ollebol, tot straks!" zei ik tegen het blonde monstertje. "Bahbuye..... daaag.... kuss" zei het blonde monstertje. Zij bleef de hele dag bij haar papa. Ik stond op de tram te wachten en genoot al op het moment waarop ik voorin kon instappen en gewoon door de tram kon lopen op zoek naar een plekje om te zitten. Ik moest een beetje lachen om mijzelf zoals ik zat te genieten van een rustig tramritje. Ik was veel te vroeg bij de salon, maar ben lekker naar binnen gegaan. Heb een kop thee gedronken en al gauw kwam mijn vriendin aanlopen. We gingen lekker zitten op een grote troon en onze voetjes werden lekker verwend met een uitgebreide pedicure. Druk zaten we te kleppen en voor we er erg in hadden was het al kwart voor een en stonden we weer keurig gelakt en met zachte zooltjes buiten. We zijn lekker gaan lunchen: sushi en een goed glas witte wijn...... en toen waren we klaar voor een serieuze middag winkelen! We hadden afgesproken dat we een keer niet alleen voor onze kinderen of mannen iets gingen kopen. We moesten eerst iets voor onszelf uitkiezen. Ik heb in de Bijenkorf een mooi nachtponnetje gekocht, heel lief roze met een strikje. Na de Bijenkorf nog even een stukje Kalverstraat om via Magna Plaza vervolgens de negen straatjes in te duiken. Bij "The gamekeeper" een leuk autootje voor Ol gekocht en een boek bij "De Kinderboekenwinkel" op de Rozengracht. De dag vloog voorbij en voor we het wisten was het tijd om naar huis te gaan. Om vijf uur stak ik de sleutel in de voordeur, ik stapte het huis binnen en hoorde mijn meisje al: "mama, mama". Daar zat ze in de woonkamer op het kleed omringd met speelgoed en boekjes. "Mama!" en ik kreeg een dikke knuf. Samen zaten we wat te spelen en ik was bijna haar kadootje vergeten. "Ol, in mama's tas zit een kadootje voor Ollebol. Ik ga het even pakken" zei ik tegen haar. Ze liep achter mij aan naar de gang en ik greep naar haar boek en het autootje. "Kadootje!" zei ik tegen haar. "Dakoo....wauw!" zei Ollebol. Het boek werd meteen druk gelezen en het autootje werd heen en weer bewogen met een luid gevroem. Heerlijk om weer thuis te zijn, al ga ik wel proberen om iedere maand een mama-dag in te voeren. Toen ik dat aan mijn vriend voorlegde zei hij: "I don't see why not..." Mooi, daar ga ik hem aan helpen herinneren volgende maand.....

1 opmerking:

  1. Even heerlijk genieten dus :-)Het is heerlijk om er even uit te zijn, maar ook altijd weer heerlijk om thuis te komen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!