vrijdag 9 april 2010

Hink hop spring dans

Mijn lieve Ollebol was gisteren naar het consultatiebureau. Alle computers waren stuk dus het ging niet om lengte, gewicht of andere cijfers. Wel werd er goed naar Ol haar looppatroontje gekeken. Prachtig woord geven ze er aan he? Looppatroon. Ol had namelijk een beetje een houte loopje toen ze begon met lopen, dat is nu over. Alleen als ze heel enthousiast is waggelt ze soms een beetje. En hurken doet ze niet echt. Ze raakt ook gauw haar balans kwijt. Eerst dachten we dat het haar heupjes waren, maar die waren goed. Lief en ik denken dat het haar bovenbeenspieren zijn. Maar nu zat ik bij die arts van het consultatiebureau en vraagt ze mij of alles wel goed was gegaan bij haar geboorte. Slik. Daar zat ik, een hele seconde, met mijn mond vol tanden. Gauw wist ik haar te vertellen dat het mij stug lijkt dat dat het probleem zou zijn. Ol heeft zich normaal ontwikkeld en heeft ook goed gekropen, liep eerst op haar knieen en kan nu goed lopen maar lijkt niet veel kracht in haar bovenbeentjes te hebben bij het traplopen en hurken. Maar toch.... zo'n vraag blijft een beetje knagen. De bevalling had wel een momentje waarop de artsen druk waren, er bij Ol bloed werd afgenomen in mijn buik en er ook een tweede keer gecontroleerd werd bij Ol via haar bloed of alles in orde was. Lief zegt dat ik mij niet zo druk moet maken, dat het allemaal wel meevalt. Het valt ook wel mee, Ol is alleen een beetje gauw uit balans. Volgende week gaan we naar de kinder fysiotherapeut. Die zal ons verder helpen. Voor nu oefent Ol vrolijk traplopen iedere dag meerdere keren. Ol vindt het feest om trap te lopen. Ze zal het feest vinden bij de fysio.

2 opmerkingen:

  1. Wat kan zo'n enkele opmerking je dan onzeker maken he. Maar elk kindje ontwikkeld zich weer anders en als jij er zelf een goed gevoel bij hebt zal het wel meevallen ;-) Veel plezier voor het meisje bij de fysio :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lastig, want je gaat inderdaad toch twijfelen aan alles. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!