dinsdag 22 juni 2010

Een bruidje, een tuin en een nare tafel.

De bruiloft was prachtig, mijn vriendin zag er betoverend uit. Een strakke satijnen jurk met een sleepje en met een hartvormig decolleté en een sluier. De ceremonie was informeel en gezellig, de receptie onder luid gezang en het eten was heerlijk. Na het eten probeerde ik weg te gaan maar werd opgevangen om te dansen. Dat was best leuk om weer eens lekker te swingen. Eenmaal thuis konden de hoge hakken weer in de kast en de mooie jurk en het tasje weer aan de kant want we zijn nog bezig met de tuin! Lief is na het werk hard aan de slag met het houten balkon. De tegels liggen en de aankleding moet nog gedaan worden. Ol speelt in haar tentje in het midden van van de tuin en ik probeer de was ook even buiten te laten hangen. Toen ik de oude tuintafel iets wilde verzetten, klapte die dicht met mijn vinger er nog tussen. Lief was aan het werk en Ol stond ook in de tuin. Gelukkig is mijn vinger alleen flink gekneusd en een fikse snee aan de bovenkant. Ik probeerde te blijven lachen naar Ol, die de paniek toch wel in mijn ogen zag. Waar haar vallen-en-stoten-creme al niet goed voor is. De zwelling neemt al af, maar heeft wel alle kleuren van de regenboog aangenomen! Maar tussendoor gingen Ol en ik vanmiddag ook even naar Artis. Een kort rondje, want we waren er pas om kwart over drie. We waren met de fiets gegaan en o wat ben ik omgefietst.... maar gezellig was het wel even samen fietsen. In Artis is het hoogtepunt op dit moment toch wel de twee (!) baby zeehondjes (ja, ik weet wel dat het zeeleeuwen zijn maar wij noemen ze zeehondjes). Die twee baby zeehondjes liggen op het droge met hun moeders. Daar kan Ol zeker tien minuten naar staan kijken. Meestal gaan we daarna automatisch naar de vlinders maar die hebben we vandaag moeten overslaan wegens tijdgebrek. Op weg naar huis hebben we bij 't Klompenhuisje nog een paar leuke schoenen voor Ol weten te scoren, stond niet in de planning maar we kwamen er langs. Toch nog veel te laat thuis gekomen, om tien over zes, moest ik nog koken. Ik had het plan weer iets nieuws te proberen. Gewoon lekker simpel: kip, rijst, courgette, uitje.... dat wat er nog in de koelkast lag. Best te doen dacht ik. Ollebol dacht daar heel anders over: iedere hap nam ze weer uit haar mond en legde het uitgekauwde prutje op mijn bord. Niet mijn idee van lekker samen eten. Na het eten heb ik de boel de boel gelaten en lief gevraagd Ol naar bed te brengen. Ik wilde graag even bij mijn lieve vriendin langs. Zij is weer opgenomen in het ziekenhuis en ligt daar nu weer sinds zondag. Eerst lag ze in het Lucas maar vandaag is ze overgeplaatst naar het AMC. Haar dochtertje is vandaag vier weken oud en ze kan haar niet eens vasthouden van de pijn. Haar kraamtijd had er heel anders uit moeten zien. Hoop dat ze gauw weten wat er aan de hand is en dat ze snel beter zal worden en van haar meisje kan genieten. Morgen ga ik naar Aalsmeer, plantjes kopen en nog meer potten. Oma L. gaat mee, dus die kan Ol lekker bezighouden.

1 opmerking:

  1. Oeh pijnlijk je vinger er tussen....Ik hoop dat je vriendin gauw opknapt !!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!