maandag 9 augustus 2010

Drie kleine woordjes

Vanmorgen had ik het plan om met Ol naar de Hema te gaan op de Nieuwendijk. Die gaat op maandag al om 10:30 uur open, dus zijn we lekker op de fiets gegaan. Gelukkig was het nog heel erg rustig toen we aankwamen, want ukkepuk was overal en nergens. Ze wilde op de roltrap, ze wilde met de ballen spelen, ze wilde de boekjes lezen en ze wilde de laarsjes passen. Ik moet eerlijk toegeven: ik miste de buggy een beetje. Gauw schouders eronder gezet en er een gezellige draai aangegeven. We hebben een leuke puzzel gescoord en wat mooie rompers gekocht. Ook een ledikantlakentje met vogeltjes voor in het campingbedje, want we gaan binnenkort op vakantie. Nu we toch in de stad waren en bijna naast de H&M stonden wilde ik nog even een legging halen. Ol haar geduld werd aardig op de proef gesteld. De legging had ik al gauw gevonden maar de kassa, waar maar 1 klant voor mij stond, deed er eindeloos over. Achter ons stond een dame met haar dochter in een buggy. Het meisje wrong zich in allerlei bochten om uit de buggy te komen. Ze gilde en had een speentje in haar mond. Ol keek aandachtig en besloot dat ook zij een speentje wilde. Gelukkig waren we aan de beurt en konden we de H&M verlaten. Op de terugweg nog even langs de Kitsch Kitchen. Ol werd helemaal vrolijk van alle kleurtjes om haar heen. Ze liep door de winkel met haar roze helm op. Ik zei haar: "Let op, kijken met je oogjes...." en Ol vulde het aan met: "Handjes op rjug". Daar liep mijn ukje met haar roze helm op haar hoofd en haar kleine handjes op haar rug. Zo schattig. Ik besloot ter plekke dat we langs de speeltuin zouden gaan voordat we naar huis gingen. Ol hoefde het geen tweede keer te horen, ze stond naast de fiets en wilde dolgraag naar "de speeltuin en de glijebaan". We gingen naar de speeltuin bij ons om de hoek. Er is een zandbak, een paard op een veer en een brommer, een klimhuis en een glijbaan. Er was helemaal niemand, dus kon Ol lekker van hot naar her en had de speeltuin voor zichzelf. Ze speelde in de zandbak op haar blote voetjes en besloot dat ze van de glijbaan wilde. Ze ging op het randje van de zandbak zitten en vroeg: "Mama helpe? Schoene aan..." Ik zat gehurkt voor haar en maakte haar voetjes een beetje zandvrij en deed haar schoentjes aan. Ol aaide door mijn haar en zei: "hou van jou..." Onbeschrijfelijk zoals dat voelde. Het was de eerste keer dat Ol dat zo tegen mij zei, een ultiem gevoel van geluk. Zo lief..... mijn moederhartje was gevuld.

6 opmerkingen:

 1. *smelt-smelt-smelt-smelt* Op zo'n moment springen de tranen van intens geluk je toch in de ogen!!!! Drie kleine woordjes die genoeg zijn om een moederhart te vullen, en te doen overlopen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja dan word je wel even helemaal warm van binnen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. och wat mooi..
  dit soort momenten zijn om in te lijsten en nooit weer te vergeten..
  geniet van je kind..
  groet cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh je hart barst dan bijna open zo vol van geluk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een herkenbaar rondje (vooral die ballen t/o de laarsjes bij de HEMA bovenin, ahum, da's altijd strijd....) en daarna die kassa's bij de H&M. Ook al gaat het shoppen prima, tegen de tijd dat je daar staat te wachten zijn mijn boys he-le-maal gaarrrr.
  Wát een beloning, zo'n aai en die woorden. Koesteren die herinnering!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!