zaterdag 7 augustus 2010

Een bolderkar en een peuterplasje

Gisteren kwamen Ol en ik laat thuis van een heerlijke dag in Bergen aan Zee. We hebben een dagje bij Opa J. en Oma L. doorgebracht. Rond half elf kwamen we bij hun huis aan. Na een kop koffie besloten we naar het strand te gaan. Het was prachtig weer en het strand is bij hun vandaan maar een kleine tien minuten lopen. Ol kon in de bolderkar die lief en ik vorig jaar voor haar hebben beschilderd. Als een prinses zat ze in haar kar volgeladen met handdoeken en speelgoed. Opa trok de kar en ik liep er achteraan. "Opa...." zei Ol vanuit de kar. "Ja liefje" antwoordde Opa. "Naa de zee, hoge golve". "Ja, we gaan naar het strand met de hoge golven" zei opa. Na een minuut klonk het weer uit de kar: "Opa...?" waarop mijn vader zei: "Ja liefje" en zo ging het bijna de hele wandeling naar het strand. Eenmaal op het strand stond Ol aandachtig te kijken hoe Opa een strandtentje op wilde zetten. Het duurde even, het was ook de eerste keer, maar het lukte. Toen Opa klaar was met het tentje gingen Ol en Opa spelen in de golven en ik keek toe met mijn fototoestel in de aanslag. Heerlijk vond ze het om door Opa opgetild te worden wanneer de golf net iets te hoog voor haar was. "Da komt ie, da komt ie" gilde ze keer op keer. Oma L. kwam al gauw ook naar het strand. Met Oma heeft Ol heel wat zand geschept en emmertjes water gehaald. Toen het tijd was voor een broodje kroop Ol bij Opa in de tent. Ze ging eens lekker op de handdoek naast Opa zitten om daar op die handdoek naast Opa eens een lekker plasje te doen om er vervolgens flink mee te spetteren. Het gezicht van mijn vader! Ik kwam niet meer bij. Ja, ik had eerder in moeten grijpen maar dit was te grappig. Opa strooide wat zand op de handdoek en Ol keek een beetje beteuterd. Na het broodje hebben we de boel weer ingepakt en zijn we terug naar hun huis gegaan. Ol is lekker gaan slapen en na haar slaapje hebben we een zwembadje in de tuin gezet. Mijn vader kreeg de opdracht het badje op te blazen. Dat was een heel erg grappig gezicht. Hij lag in de hangmat met het zwembadje bovenop hem en liep bijna paars aan van het blazen. Ol en ik stonden naast de hangmat en riepen samen: "Go Opa, go Opa, Go!" Ol sprong op en neer en kon haast niet wachten. Toen het badje in het gras stond, begon opa met het vullen van het badje met de tuinslang. Oma liep heen en weer voor emmertjes warm water. Ik zocht in de schuur naar een gietertje en de hond van Opa en Oma lag onverstoorbaar in het gras. Toen ik weer de schuur uitkwam met wat speeltjes stond mijn dochter met haar kleren aan al in het badje. Opa had een verbaasde blik op zijn gezicht. Bijna net zo verbaasd als toen Ol op het strand bij Opa in het strandtentje kroop. Ol heeft heerlijk in het badje gespeeld. We zijn blijven eten en na het eten zijn we naar huis gereden. Het was een heerlijke dag. In de auto dacht ik aan alle kleine gesprekjes die Ol had met haar Opa en Oma. Ze wordt al zo groot. Die gekke en lieve zinnen die ze nu maakt. "Opa? Wa ga je toe?" en "Hajo Oma, kom eens hiej!" of "Goed gedaan mama" was ook een van mijn favorieten van de dag.
Vanmorgen bleek ik van haar een Award te hebben gekregen! Wat een eer! Ik ga eens even broeden op die vijf punten.... jullie lezen het later!

1 opmerking:

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!