dinsdag 28 september 2010

Bijna Twee

"Mama, iets anders doen?" klonk het vanmorgen tijdens de muziekles. Andere ouders hadden hun kindjes op hun schoot en Ol had zich uit mijn armen gewurmd en liep achter de kring langs. "Nee lief, we luisteren nu even naar de juf" fluisterde ik Ollebol toe. "Mama..... leuks doen"..... "Liefje dit is leuk, kom bij mama zitten"......"Nee, dat wil ik niet".....Tja, nog twee nachtjes slapen en Ol is officieel twee en nou heb ik mij laten vertellen dat dit er helemaal bijhoort. Dus hier maken wij ons geen zorgen over, al ga je je bijna zorgen maken wanneer die andere ouders je aankijken met een dat-zou-mijn-kind-nooit-doen-blik en de juf haar keel nog eens schraapt.
Zondag waren we in het Vondelpark, even spelen in de speeltuin en de eendjes voeren. Eenmaal op de fiets naar huis stak ze haar rechterhandje uit en zei: "Rechts!" Kleine Ol wordt groot en dat laat ze graag merken. "Kijk mama, twee hondjes. Een....twee, twee hondjes" Tot mijn stomme verbazing liep er inderdaad een man met twee hondjes naast ons. Ik moest vreselijk om haar lachen. Trots zat ze in haar fietsstoeltje en keek om zich heen. Ol geniet van de kleine fietstochtjes en ik ook. Het is zo gezellig met haar in het zitje aan het stuur, maar helaas de kleine dame wordt groot. Het-grote-meisjes-fietsstoeltje staat in de meterkast, maar ik ben er nog niet aan toe.

4 opmerkingen:

 1. Eng snel gaat het op die leeftijd. Iedere dag een avontuur, iedere dag een nieuwe ontdekking. Pfffttt....af en toe zou ik de tijd willen stoppen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ook een kindje van bijna 2 dat graag lekker z'n eigen gang gaat. Laat die andere ouders en de juf maar hoor. Muziekles is om lekker bezig te zijn, veel leuker dan stil zitten ;-)
  Wat heerlijk hè, al die ontdekkingen die ze doen. Voorop op de fiets is natuurlijk het allergezelligst. Zo lang het nog gaat, dat grote-meisjes-stoeltje lekker in de kast laten staan.. Geniet ze!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja het gaat veeeeelllll te snel allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zeg maar tegen die ouders-van-kinderen-die-dat-nooit-zouden-doen dat jij in ieder geval geen slome sul hebt die wel initiatief toont! Nu is het soms lastig, maar later ben je er blij mee!

  Heerlijk zo'n kind.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!