donderdag 30 september 2010

Twee Jaar!

Vanmorgen om half negen zaten we met z'n drietjes in bed. Een mand vol kadootjes stonden op het nachtkastje voor Ollebol om uit te pakken. Ze zat in haar pyjama rechtop in ons bed met de paarse kroon op haar hoofd. Ze zag er zo lief uit dat ik mijn telefoon pakte om een foto van haar te maken. Toen ik de telefoon neer wilde leggen ging het ding af. Een voor mij onbekend nummer stond in het display. Lief keek mij aan en vroeg wie het was. "Vast het ziekenhuis.." antwoordde ik. Ik nam de telefoon op. "Spreek ik met de moeder van Olivia?" klonk een vriendelijke stem aan de andere kant. "Ja, daar spreekt u mee." "De dokter wil u graag morgen spreken, kunt u naar het AMC komen? Het liefst zonder Olivia."..... "Is het niet goed? Zijn de uitslagen niet goed? Dat u nu al belt en we moeten komen?" "Dat weet ik niet mevrouw, ik maak alleen de afspraken voor de dokter" antwoordde de aardige stem. Inmiddels was ik de slaapkamer uitgelopen en stond ik in mijn pyjama in de woonkamer en rolden de tranen over mijn wangen. "Sorry mevrouw, het is allemaal zo spannend en Olivia is vandaag jarig... en we waren net de kadootjes aan het doen... en sorry... we zullen er morgen zijn. Ik regel wel een oppas." "O.. is ze vandaag jarig? O... he.... U kunt wel morgen komen? Nou, fijne dag nog." De aardige stem had opgehangen. Ik raapte mijzelf bij elkaar en liep weer terug de slaapkamer in. Lief keek mij vragend aan. "Ze wist niets, we moeten morgen naar het AMC".
We hebben de kadootjes uitgepakt en Ol mee naar de woonkamer genomen, waar een lief keukentje op haar stond te wachten. Haar grote kado. Ze was heel erg blij met haar keukentje. Ze ging meteen voor ons koken en papa moest naast haar komen zitten. Ik heb mij gauw aangekleed want Ol moest, zoals elke donderdag, naar fysiotherapie. Bij de fysio was het ook feest. Ze had koffie en wij hadden cake mee. De oefeningen waren extra feest, met ballonen. Eenmaal thuis hebben we nog met de keuken kunnen spelen voordat ze naar bed ging voor haar dut. Grappig om haar zo bezig te zien. De aardbeien moesten in de oven en de tomaten in de pan... De buurvrouw kwam nog aan met een lief kado voor de kleine jarige meid. We hebben even koffie gedronken en toen moest Ol naar bed. Na haar dut zat ze heerlijk bij lief op schoot. Ik kwam uit de keuken met een roze taart met twee kaarsjes. We gingen aan de eettafel zitten en zongen weer 'Happy Birthday' voor haar. Toen ik haar vroeg de kaarsjes uit te blazen, zette ze een keel op. "Neehee, dat wil ik niet. Uit de stoel mama!" Goed Ol had dus geen zin in taart. Er moest met de keuken gespeeld worden. Dus lief en ik verplaatste ons naar het kleed in de woonkamer, de taart op de grond en Ol achter haar aanrecht. We bliezen samen de kaarsjes uit en sneden de taart aan. Ook dat mocht niet van Ol. Maar toen ze een hapje in haar mond had van deze hele zoete taart, zagen we een grote glimlach op haar gezichtje. De rest van de middag bestond uit spelen, beetje televisie kijken, popcorn eten en samen zijn. Voor het eten hadden we bedacht naar de Chinees om de hoek te gaan. Ol is dol op bami, kroepoek en nasi en lekker makkelijk voor ons. Na het eten kwam een dame onze tafel afruimen, Ol keek haar aan en zei: "Kijk mama, een Chinees!". Lief en ik konden onze lach bijna niet inhouden.
Vandaag waren we lekker met z'n drietjes, haar 'partijtje' vieren we zondag. Morgen naar het AMC... het voelt wel raar. Twee jaar geleden kwamen we op 01 oktober uit het ziekenhuis met Olivia en nu moeten we morgen naar het ziekenhuis zonder haar, om over haar te praten.

8 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd. En ook heel veel sterkte. Wat dubbel zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je 2 jarige meisje!! En wat een enig keukentje heeft ze gekregen :-)
  Wat een spannende dag morgen, veel sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hieperdepiep hoera, hip hip hurray voor Olivia!! En jullie natuurlijk ook gefeliciteerd met jullie meisje :-)
  En dan morgen, een hele spannende dag zeg. HEel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd met je mooie dochter. Heerlijk zo'n keukentje, onze kinderen koken ook de heerlijkste gerechten.
  Heel veel sterkte voor vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lief klein meisje..
  Van harte gefeliciteerd...
  Hier een liedje voor jou ...

  Het is feest
  't is feest tralala
  't is feest tralala
  Wij zijn vandaag zo blij, ja ja
  't is feest tralala
  't is feest tralala
  Hieper de pieper de piep, hoera

  En jullie heel veel sterkte..
  Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een leuke verjaardag voor het lieve meisje XXX en verder nog een hart onder de riem voor straks XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Van harte proficiat met jullie prachtige dochter (met even prachtige naam). "Fiep" wordt in december 2 jaar en dit keukentje zal ik zeker onthouden! Wat lief!
  Ik wens jullie veel sterkte vandaag en ik hoop dat het allemaal mee gaat vallen.. Liefs vanuit Belgie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. GEFELICITEERD!

  En sterkte ja.

  Wel een vreemde combinatie zo...

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!