maandag 3 januari 2011

Gelukkig Gefeliciteerd!

Oud en Niew hebben wij in Bergen aan Zee gevierd met mijn vader en zijn vrouw. Iets voor twaalven werd de champagne op tafel gezet en stonden we allemaal voor de televisie naar de aftelling te kijken. Gelukkig Nieuwjaar klonk het op het scherm en we proosten op een nieuw jaar vol geluk, gezondheid en liefde. Lief kuste mij en wenste mij een gelukkig 2011. We hebben vandaag al veel gesproken over het afgelopen jaar en hoeven daar niets meer over te zeggen. Ik omarm mijn vader en zijn vrouw en de tranen staan in onze ogen: weg met 2010... eindelijk. Het jaar was een strijd, met een finish die we liever anders hadden gezien. Er waren absoluut hoogtepunten, die voor mij en voor lief allemaal met of door Olivia zo mooi waren. Het nieuwe jaar gaan we in met nieuwe afspraken bij nieuwe specialisten. Onze eigen dna-uitslag krijgen we einde van deze maand en aan de hand daarvan gaan we kijken of we nog van een groter gezin kunnen dromen. We gaan dit jaar verhuizen. We wonen hier zo heerlijk, maar het huis is vol trappetjes en niveauverschillen. Olivia heeft een huis nodig waar zij in op kan groeien zonder obstakels of delen waar zijn niet kan komen. Ons nieuwe huis, waar wij in het voorjaar naar opzoek gaan, zal heerlijk voor haar zijn. Ze zal overal zelf kunnen komen en ze zal zich er veilig voelen.
Mijn vader ging met zijn vrouw even aar de buren. Ik keek om mij heen, het was helemaal stil. Buiten vuurwerk, maar in Bergen aan Zee is dat veel minder dan in Amsterdam. Wel zo rustig, Olivia leek nog te slapen. Ik liep naar onze kamer en zag lief geknield naast haar bed. Lief is gelovig en gaat daar heel mooi mee om. Olivia lag in bed op haar buikje lekker te slapen. Lief zat naast haar bed op de grond en had zijn handen op haar rug. "Are you ok?" vroeg ik lief. "I just want to pray for her. I am praying for a miracle. I am praying for a cure, praying that 2011 will bring her a cure." Ik ben naast hem gaan zitten en heb mij heel stil gehouden. Ik wil soms ook wel bidden, samen met hem. Ik ben alleen helemaal niet gelovig opgevoed en dus laat ik hem bidden. Olivia lag zo lekker te slapen.
De volgende ochtend werd ze stralend wakker. "Mama kom je me halen!" klonk het uit haar bedje. Ik pakte haar op en wenste haar een gelukkig nieuwjaar. Ik probeerde uit te leggen dat het oude jaar is afgelopen en dat als ze straks Opa en Oma zou zien ze gelukkig nieuwjaar zou zeggen. Aan de ontbijttafel zat Ol aan het hoofd van de tafel. "Ol? Weet je nog wat Mama je vertelde vanmorgen over het nieuwe jaar?" vroeg ik haar. "Ja...." zei Ol. "Weet je nog wat je kan zeggen tegen Opa en Oma?" vroeg ik haar. "Ja... Gelukkig gefeliciteerd!" zei een trotse Ollebol.

Lieve Mensen ik wens jullie vanachter mijn computer een heerlijk, gezond, liefdevol en gelukking 2011. Ik hoop dat jullie kunnen genieten van mooie momenten en van de mensen om jullie heen!

3 opmerkingen:

 1. Ik wens jullie een heel geweldig 2011...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor 2011 wens ik jou een veilige haven met een gelukkige Ollebol en nog zoveel meer xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat kunnen ze toch heerlijk uit de hoek komen.
  Jij ook een heel gelukkig en voorspoedig nieuwjaar.

  Liefs Herma

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!