vrijdag 4 februari 2011

Muts van Breistof

Mijn moeder is niet echt een brei, naai, haak of punnik vrouw, maar ze kan het wel en eens in de zoveel tijd begint ze aan een project. Nu had ze een idee, ze wilde graag een mutsje breien voor Ollebol. Fanatiek ging ze aan de slag en nam ook haar breiwerk mee toen ze hier kwam oppassen. Oma en Ollebol hadden het heel gezellig. Samen spelen en samen wat drinken. Oma ging even naar de keuken en kwam al gauw weer terug. Tot haar grote schrik had Ollebol haar breiwerk eens goed bekeken. De breinaalden lagen op de grond en Ol trok nog eens aan het touwtje..... Arme Oma, nu kon ze weer opnieuw beginnen. Vol goede moed pakte ze haar werk weer op. Afgelopen woensdag kwam Oma weer op bezoek en nu met een heel mutsje. Vol trots liep Olivia rond met haar blauwe muts op haar hoofd. Toen Oma weer naar huis was, zat Ol aan haar tafeltje en zei:
"Mama.... Olivia heeft Oma's breistof stukgemaakt."
"O, dat is niet zo best. Oma heeft toch heel hard gewerkt aan haar breiwerk? Gelukkig heeft ze het weer kunnen maken." antwoordde ik.
"Ja, dat klopt!" zei een goedgemutste Ollebol.

4 opmerkingen:

 1. Hihihi is ook zo aanlokkelijk om even aan dat touwtje te trekken :-) En het is zoooo moeilijk om daar weer mee te stoppen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei.. die Ollebol... en oma had geen lol. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O wat zal oma gebaald hebben,maat het is goedgekomen.

  Groeten Herma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo spannend wanneer zo´n draadje los lomt..
  Wel handig, een breiende oma!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!