zondag 7 februari 2010

Het is begonnen....

Even geen nieuwtjes. Zwemles was leuk, bezoekjes aan de overoma's waren gezellig, muziekles was afgezegd, toch gezellig gaan lunchen bij Oma L., 'playdate' was zeer geslaagd, Oma F. kwam met eten bij ons eten (super!) en Ol pikt niet alles meer. Ik had mijn laptop op de bank naast mij (niet handig dat weet ik) en ukkepuk sloeg op de bovenkant. Ik zei met mijn strenge stem: "Nee, niet doen dat is van mama." Ze keek mij aan, keek nog eens naar de laptop en gaf er nog eens een tik op. Ik zei (met een nog strengere stem): "Nee, dat mag niet." Ol leek zich hier niets van aan te trekken en gaf de laptop nog maar eens een tik. Ik pakte haar handje vast en hield haar handje even in de mijne en keek haar eens diep in de ogen en zei: "Nee, dat is van mama. Dat mag niet." Ol trok haar handje uit de mijne en draaide zich om, deed een paar stappen uit mijn richting. Draaide zich vervolgens weer om en liep weer terug naar mij. Ze keek mij boos aan, met een grote frons op haar voorhoofd. Ze pakte mijn vinger en hield deze stevig vast. Ze keek mij diep in de ogen. Ze keek nog even boos en liet vervolgens mijn vinger weer los. Draaide zich om en ging met haar blokken spelen.

Daar zat ik dan op de bank, zojuist 'gestraft' door mijn peuter. Stiekem moest ik een beetje lachen en dacht: "Wauw, het is begonnen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!