zaterdag 15 mei 2010

Spik en Span!

We zijn er helemaal klaar voor. Ze komen morgen rond 13:00 uur. Hun bedje is opgemaakt en voorzien van een klein kadootje. De tekst "Welcome Nanny and Granddad" siert ons schoolbord. De keuken is in jaren niet zo schoon geweest en ook nog snel even gewit. De tegels glimmen in de keuken, de badkamer en het toilet. Alles is aangeraakt in huis. Alleen een beetje jammer van de staking van de dames en heren van de stadsreiniging.... helemaal hun goedrecht hoor, opkomen voor je wensen. Maar het begint wel een beetje een vieze stad te worden zo. De altijd vrolijke kade begint met een berg huisvuil waar je U tegen zegt, om het maar niet over de geur te hebben.... maar ons stoepje is keurig geveegd en schoongespoeld (tot de volgende vreemdeling er gaat bivakkeren).
Ik word altijd vreselijk zenuwachtig als ze komen. Mijn schoonmoeder en ik kunnen goed met elkaar opschieten maar ze is zo vreselijk netjes. Wanneer er een druppel zichtbaar is in haar spoelbak wordt deze meteen opgedroogd met de theedoek. Alles is even keurig. Dus ik moest het wel op een poetsen zetten. Niet dat het hier vreselijk is, maar niet zoo netjes als bij haar.
De ouders van mijn vriend hebben Ol nog maar twee keer eerder "live" gezien, dat wil zeggen niet via skype maar in het echt. Nu was de laatste keer juli 2009 en is Ollebol ondertussen een heel eigen dametje geworden. Ik hoop zo voor Nanny en Granddad dat Ol een beetje los is en geen aanval van verlegenheid heeft wanneer ze na hun lange reis aankomen. Ze komen met de auto. Ze willen niet vliegen en ook niet met de trein, dus eindeloos in de auto. Hoop dat het goed gaat morgen met Ollebol en haar Nanny en Granddad!

1 opmerking:

  1. Fijne dagen met Nanny en Granddad !! En ach ze zal wel gauw bijtrekken na een eerste verlegenheid ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!