zaterdag 28 november 2009

Babyshower

Lieve help, ik werd van de week uitgenodigd voor een babyshower op zaterdag de 28ste november.... nog nooit een gehad, gegeven of aan mee gedaan. "Een echte Amerikaanse surprise babyshower" stond er in de sms. Het is voor een vriendin van mij, zij is 15 december aanstaande uitgerekend. Of ik een kadootje mee kon nemen en iets te eten. Er zat een verlanglijstje bij, heel specifiek: niet te fel qua kleur, geen beertjes, neutrale kleuren, kortom: niet dit, wel dat. Dus op pad voor een ongeboren baby. Ik wilde toch al naar de Ikea met Olivia voor twee nachtkastjes, misschien dat ik iets op de kinderafdeling zou vinden. Dus gisteren in de auto gestapt met Olivia achterin: op naar Ikea Haarlem, want dat is (denk ik altijd) net wat rustiger. Ben je wel eens met een peuter naar Ikea gegaan? Eentje die niet in het wonder-ballen-land (of hoe dat ook heet) gaat? Ze heeft een hele tijd in het karretje gezeten, maar bij de tapijten moest en zou ze er echt uit. Ach, we zijn er toch al bijna dacht ik. Dus Ol uit de kar en die zet het op een lopen. Ze ontdekte zo'n lamsvachtje op een van de displays. Ze wees er naar en keek mij aan en zei: "aaaaai aaaaii" en aaide het vachtje. Ze legde haar hoofd op de vachtje en en zei: "aahhh" en pakte het vachtje toen op en al knuffelend liep ze over de afdeling. Andere bezoekers bleven staan om naar dit kleine blonde meisje te kijken dat liep te knuffelen met een kleedje. "Nou, die moet u dus kopen" zei een mevrouw. "Nee, u kunt dat uw kind toch niet weigeren?" zei een andere mevrouw. Ach, een kleedje moet nog lukken. Eenmaal terug in de kar, want ik kwam echt geen meter vooruit met een wandelende Olivia, leunde ze alleen maar op haar kleedje. Wel heel lief zoals ze ook thuis lekker op het kleedje ging zitten en liggen. Ze haalde haar boekjes om op het kleedje te lezen en toen ze een rijstwafel kreeg, werd ook deze op het kleedje opgegeten. Ik heb bij de Ikea uiteindelijk hydrofielluiers op de kinderafdeling gekocht en twee nachtkastjes voor naast ons bed en natuurlijk het kleedje. Eenmaal thuis meteen de kastje in elkaar gezet, maar met een ander handvat want die erbij zaten vond ik niet leuk en ze staan best gezellig.
Vanmorgen moest ik dus nog een klein extra kadootje kopen (dat is een stoere romper van Claesen's geworden) voor de babyshower en iets maken om mee te nemen. "High-Tea" stond ook in de sms, dus ik aan het bakken geslagen. Nou, de makkelijke manier dan. Ik heb "Fijne cake-mix" van Koopmans gekocht en er alleen de eieren, melk en boter bij gedaan. En nog een beetje vanillesuiker. Over kleine muffin-bakjes verdeeld en afgebakken in 25 minuten. Eenmaal afgekoeld wat glazuur op de bovenkant en wat blauw-witte (want het wordt een jongetje) muisjes erop en klaar! Super blij met mijn schaal met zelfgemaakte cakejes op de fiets naar de babyshower. Eenmaal aangekomen bleek dat ik de enige was die zelf iets had gemaakt. Er stonden keurige taarten en scones uit "De Bakkerswinkel". Ik heb mijn schaal met zelfgemaakte muffins op tafel gezet, tussen de zeer indrukwekkende creaties. Wachten op alle andere mensen, maar er kwamen er niet veel, een hoop hadden afgezegd. We zaten met z'n vieren te wachten op de mama-to-be. Ze kwam binnen met haar moeder en leek erg verbaasd. Ze vond het leuk dat we er waren, we hebben thee gedronken en veel zoetigheid gegeten. Kadootjes uitgepakt en het bedje in elkaar gezet dat gisteren was bezorgd. Na een uurtje kwamen er nog twee vriendinnen binnenvallen met kadootjes, dus werd het toch nog een groter gezelschap. Rond de klok van zes hebben we opgeruimd en was het wel weer mooi geweest. Best leuk zo'n babyshower maar ik denk dat het niet echt iets is voor ons gekke hollanders, maar ieder z'n ding. Thuis zat Ol op mij te wachten met haar papa. Ik kwam het huis in en het was donker, liep de woonkamer in en ze stonden achter de deur: "Whaaa" riep mijn vriend en liet mij schrikken. Ol begon heel hard te lachen. Als ik even weg ben geweest, al is het voor een paar uurtjes, dan kom ik terug en is er niets leuker dan die kleine armpjes om mijn nek en een kus van die kleine ollebol. Lekker thuis met z'n drietjes.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!