zondag 22 november 2009

Sinterklaas, wie kent hem niet?

Olivia dus nog niet. Terwijl ik in mijn hoofd het liedje van "Het Goede Doel" zing (Sinterklaas, wie kent hem niet? Sinterklaas, Sinterklaas en natuurlijk Zwarte Piet, Sinterklaaaaas....) bedenk ik mij dat ook wij aan het grote kinderfeest moeten beginnen. Hoe begin je daaraan? Ik heb een prentenboek over Sinterklaas en Zwarte Piet. We kijken er samen naar. Ol heeft meer aandacht voor het paard van Sinterklaas en de knuffels op de prenten. Ze doet een paard na en kijkt mij met haar grote ogen aan. Heerlijk, je probeert haar in een grote kindervriend te laten geloven en zij geniet meer van het paard en de knuffels. Als kind kijk je uit naar deze periode, maar als ouder? Dit jaar hebben we het nog rustig, volgend jaar zal het meer leven. Je ziet al die ouders bij Intertoys of Bart Smit, ze proberen een schoenkado te kopen. Lange rijen met ouders die nog even snel tussendoor een kado kopen voor in de schoen. Je kan je kinderen niet meenemen, want ze moeten nog even blijven geloven. Stress op vele gezichten. Ik vraag mij af of het niet handiger is om het via het web te doen? Ik denk dat dat anno 2009 ook veel wordt gedaan. Geen lange rijen en je kan je boodschappen gewoon doen als je kinderen naar bed zijn. Lijkt mij een prima oplossing. Je legt de kleintjes in bed en zet je computer aan, check je mail en Google er maar lekker op los. Bol.com, intertoys.nl, bartsmit.com, they are all there to serve.... Zo doen wij dat ook met kerst.... mijn vriend komt uit Engeland en ieder jaar weer vraag ik hem of hij naar zijn familie wil met de kerst. De afgelopen zeven jaar hebben wij de kerst bij mijn familie gevierd. Mij hoor je niet klagen, wel zo gezellig. Maar zijn familie zit wel altijd te wachten op ons pakketje. Meestal kies ik iets uit bij Amazon. Super makkelijk, ze pakken het zelfs voor je in. Zij blij, ik blij (hoef niet in de lange rij bij het postkantoor te staan) en mijn vriend blij want hij hoeft er niet meer aan te denken. Ze leveren ook aan Nederland, dus soms even kijken voor jezelf....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!