vrijdag 8 januari 2010

Opscheppen: banjeren, bluffen, grootspreken, ophakken, opsnijden, pochen, pralen, pronken, snoeven, stoefen

Ik ben een vreselijke opschepper, echt heel erg. Ik kreeg een mail van een van de dames van mijn pufclub (de zwangerschapsclub), met foto's van hun schattige kindje en een lijst van dingen die dat lieve kindje allemaal al kon. En ik moest natuurlijk een mail terugturen.... met alle dingen die Olivia al kan. Ik was niet te stoppen, heb alles opgeschreven en toen ook nog drie foto's toegevoegd. Ik had de mail verzonden en kon mijzelf vervolgens voorstellen op het schoolplein over een aantal jaren. Een vreselijke opschepmoeder..... arme Olivia, wat zal ze zich voor mij schamen als ze straks door heeft hoe erg het is. De halve mail bestond uit woordjes die Ol kan zeggen of half kan zeggen: dat ze mij "mama" noemt en mijn vriend "daddy". Dat "die" haar favoriete woord is samen met "boem" en "o,o". En dat ze ook "appel", "appelma" (appelmoes), "ap" (hap), "bana" (banaan), "kas" (kaas), "hat" (hoed), "uit", "tost" (toast), "bjil" (bril), "aap", "disht" (dicht), "klaah" (klaar), "done" (klaar), "op" (optillen), "buit" (buiten), "mee", "that", "nma" (oma/opa), "pom" (pomme zo heet de hond van opa en oma), "bom" (boom), "nanny" (engelse oma), "melk", "peen" (speen), "sok", "koene" (schoenen), "ten" (teen), "daa" (daar), "nee" kan zeggen..... haar dierengeluidjes heb ik maar overgeslagen maar wel even genoemd ofcourse.... Als je zo overdreven hebt lopen opscheppen, krijg je daar gauw genoeg spijt van. Ik ook, vanmorgen al. Een van de meiden van de pufclub zie ik nog af en toe en zo ook vanmorgen. We hadden afgesproken om een kop koffie te drinken en daar zat mijn kleine Ol. Rustig voor zich uit te staren, helemaal niet van plan om haar "kunstjes" te vertonen. Ze zei niet meer dan "mama" en "uit" toen ze uit de stoel wilde. Uiteraard deed ik een poging mijn dochter iets te laten zeggen. Ik vroeg aan Ol: "wat is dit?" (ik hield een flesje appelsap omhoog en wees de appel aan) en Ollebol zei: "Appelmimi"..... Ik moest vreselijk lachen, sta je dan. Dat krijg je ervan, moet je maar niet zo opscheppen.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!