woensdag 6 januari 2010

Sneeuwpret

Wat een feest vanmiddag! Rond een uur of half vier begon het flink te sneeuwen. Ik was de kerstboom aan het aftuigen en alle kerstspulletjes aan het opbergen. Ol stond in de woonkamer en keek naar buiten. Ik ging naast haar staan en ze zei: "Op". Dat, uiteraard, betekend dat ze opgetild wil worden. Samen keken we uit het raam. "Oohh, waaaw" zie het kleine blonde meisje op mijn arm. Ze wees naar buiten en zei: "Bom" en wees naar de boom voor onze deur die stond er prachtig bij met een laag sneeuw op zijn takken. Rond half vijf heb ik Ol dik aangekleed en haar mee naar buiten genomen. We liepen heen en weer over onze kade. Ol genoot van de sneeuwvlokken, maar wilde de sneeuw eerst niet aanraken. Net als toen in Bergen aan Zee, leek ze het mooi te vinden maar ergens ook een beetje vies. Ik gooide wat sneeuwballen en ze moest lachen. Gauw was ze vergeten dat ze de sneeuw een beetje vies vond. Op het juiste moment kwam mijn vriend thuis. "Daddy" riep mijn kleine meid en liep voorzichtig naar haar vader toe. Samen hebben ze een sneeuwpop gemaakt. Nou, samen.... mijn vriend heeft de pop gemaakt en Ollebol keek toe en aaide hem af en toe over zijn rug. Toen de pop klaar was, zijn we lekker naar binnen gegaan. Boerenkool maken....mmmmm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!