vrijdag 4 december 2009

Er zijn wel eens dagen....

Wauw, je hebt wel eens van die dagen die maar beter gauw voorbij kunnen gaan. Gisteren was zo'n dag. De dag begon verrassend vervelend. Maar ik heb er nog een leuke draai aan kunnen geven. Ik ben naar het Vondelpark gegaan met Olivia. We hebben de eendjes gevoerd en zijn daarna naar De Hollandsche Manege gegaan. Dat vond uppepuk helemaal geweldig. Ze zag de paarden en bleef haar paardengeluidjes maken. Een ruiter kwam met zijn paard op Ol af en het hoofd van het paard kwam erg dichtbij. Olivia gaf geen krimp, ze bleef het paard aankijken. Stoer meisje. Toen het paard weer iets van haar af was gaan staan, begon ze weer met haar geluidjes en wanneer ik een paard aaide moest ze te lachen. Zal ze een paardenmeisje worden? We hebben daarna nog appeltaart met warme chocolademelk gedronken met een vriendin van mij en haar dochtertje. Haar dochter is drie maanden ouder dan Olivia en wanneer Ol haar vriendinnetje ziet klapt ze in haar handjes en geeft ze een gil van blijdschap. Haar vriendinnetje is altijd erg cool en kijkt haar alleen aan, maar enige reactie blijft meestal uit. Er is een groot verschil tussen deze twee meiden. Olivia is altijd aanwezig, enthousiast en lacht heel veel. Haar vriendinnetje kijkt de kat uit de boom, leunt rustig achterover en observeert en is zuinig op haar glimlach. Mooi is het om te zien hoe kleine mensjes zo jong al zulke verschillende persoonlijkheden hebben. Na deze tussenstop, heb ik boodschappen gedaan en naar huis gegaan. Mijn vriend was op tijd thuis, donderdag ga ik altijd naar de sportschool en zorgt hij dat hij er is om voor Ol te zorgen. Ik heb heerlijk even mijn gedachten op nul kunnen zetten en een uurtje alleen maar met mijzelf bezig kunnen zijn. Begrijp mij goed, ik ben geen sportschool-type maar af en toe is het wel fijn om alleen in de sportschool te zijn. Lekker alleen met je eigen gedachten op de crosstrainer. Toen ik thuis kwam was het huis la netjes gemaakt en het eten was al klaar, heerlijk!
Vandaag moest er natuurlijk gelopen worden over de stoep, zonder handje van mama. Ol liep over de stoep en stopte om naar de mensen die aan haar voorbij kwamen te zwaaien. Alle vogels die ze zag, ging ze achterna. Alle auto's werden aangewezen. Het was een groot avontuur. Ook nog even de stad in, lekker shoppen. Voor mij wat nieuwe leggings, een tuniek en een jurkje en voor Ol een leuke jas en een jurk bij H&M. Zo, het begin van de dag van gisteren alweer vergeten....

1 opmerking:

  1. Ik was via mamablogs bij je blog terecht gekomen en was geboeid door je verhalen. Leuk hoe je je dag met je dochtertje beschrijft, ik zie het allemaal voor me. Jullie zijn allebei behoorlijk ondernemend zo te horen. Fijne dag! Groetjes, Marjet

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!