woensdag 2 december 2009

Kantoor Sinterklaas

Er zijn van die feestjes waar je als partner echt bij moet zijn: kantoorfeestjes. Meestal zijn dit feestjes waar je je zeker vijf keer voor omkleedt en dan nog niet zeker weet of dat wel gekleed genoeg is. Dit kantoorfeestje was toch zeker de moeite waard en de dress-code was makkelijk. Het was het Sinterklaasfeest. Het regende vanmiddag dus zijn Olivia en ik met de auto naar het kantoor gereden. Mijn vriend werkt op een kantoor met ongeveer 40 medewerkers. Er wordt ieder jaar een Sinterklaasfeest georganiseerd voor alle kinderen, dus ook dit jaar. We hadden van te voren een lijst gekregen met alle kinderen en ouders die bij het feest aanwezig zouden zijn. Volgens de lijst zouden er 40 kinderen zijn en 50 ouders en/of opa's en oma's, een hele drukke boel dus. Alle kinderen moesten voor 16:00 uur op kantoor zijn. Het kantoor heeft een terras aan de gracht en dus kan Sinterklaas met de boot komen. Om 16:15 uur kwam Sinterklaas met zijn twee Pieten aan met de watertaxi. De kinderen zongen en de Pieten renden het terras op. Olivia had een roze Pieten-hoed op met een grote rode veer. Ik had haar op mijn arm en ze wees naar de Pieten en riep: "Daaaarr". Alle kinderen liepen achter de Sint aan naar binnen. Een voor een werden de kinderen op schoot genomen. Die arme Sint: al die 40 kinderen en allemaal een liedje of een praatje. Olivia werd ook naar voren geroepen. Mijn vriend nam haar mee en ze ging bij de Sint op schoot maar vond de Pieten veel leuker. Gelukkig pakte Piet haar nog even op een zwaaide haar in het rond. Stoer meisje was niet eens bang voor deze mensen. Ik had een speeldoosje van de Hema voor Olivia gekocht en ze was wat verbaasd een kadootje te krijgen van Zwarte Piet. Al gauw veranderde het altijd nette kantoor in een chaos, rennende kinderen, papiertjes op de grond, snoepjes in het tapijt, limonade op de stoelen en handafdrukken op de glazen deuren. Olivia keek haar ogen uit en vond het heerlijk om de andere kinderen te zien. Soms vraag ik mij af of de muziekklasjes en zwemlessen genoeg voor haar zijn. Ze lijkt zo te genieten van andere kinderen, misschien zou zij wel een kind zijn dat het heerlijk vindt op de crèche. Ik zal dat nooit weten, want ik zou haar niet naar de crèche brengen. De peuterspeelzaal, dat is volgend jaar een optie. Ik denk dat dat zeker iets voor mijn meisje zou zijn. Gewoon twee keer in de week een halve dag? Tegen een uur of zes werd het tijd om het Sinterklaasfeest te verlaten. Ik heb onze spullen bij elkaar geraapt en we zijn naar huis gegaan. Mijn vriend kwam achter ons aan met de fiets en heeft Chinees gehaald. Lekker, hoefde ik niet te koken. Olivia heeft ook een makkelijk menu gekregen: pasta en een buidel Ella's Kitchen als saus. Vindt zij helemaal lekker en voor mij lekker makkelijk. Wel heeft ze voor het eerst een stukje kroepoek gegeten: vond ze heerlijk. Zal mijn Indische vader trots zijn: zijn blonde kleindochter toch een beetje Indo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!