zondag 6 december 2009

(Sinterklaas)Feest!

Gisteren zijn wij naar mijn moeder gegaan. Mijn moeder woont sinds een paar jaar met haar man en hun dochter van vijftien in Bergen. Wij hebben geprobeerd een beetje op tijd te vertrekken maar het werd toch weer kwart voor twaalf voor we in de auto zaten. Zaterdag en zondag zijn gewoon van die lekkere dagen waarop geen van ons echt haast maakt. Eenmaal in Bergen was Olivia zo blij haar Oma F, Opa H en haar tantetje te zien, dat ze niet van plan was te gaan slapen. Grappig zoals ze op mijn zusje reageert, misschien omdat zij qua uiterlijk wel op elkaar lijken. Zij hebben beiden blond, bijna wit haar en blauw/grijze ogen. Dat lichte hebben ze van mijn moeder. Grappig zoals dat weer terugkomt. Toen ik zwanger was heb ik wel nagedacht over hoe ze er uit zou zien, maar ik had nooit kunnen bedenken dat ik zo'n blonde dochter op de wereld zou zetten. Mijn vriend heeft bruin haar en groene ogen en ik heb donker haar en donkere ogen, dus die blonde haartje had ik nooit bedacht. Wel leuk voor mijn moeder, die soms plagend zegt: "Ik heb gewonnen!". Uiteindelijk zijn we even naar het dorp gelopen, Ol in de wagen, mijn moeder, mijn zusje en ik. Mijn zusje wilde graag de kinderwagen duwen, al gauw viel Ollebol in slaap. We hebben even lekker door het dorp gelopen, naar Sissy-boy en Esprit. Helaas niet iets gevonden deze keer. Op de terugweg begon het te regenen en toen ik de regenhoes over de kar deed werd Ol wakker en ging protesteren. Ze wilde de koeien zien, dus daar zat ze dan in de regen maar heel hard: "Boee" te roepen. Weer bij mijn moeder thuis, kwam mijn broer al gauw. Ik ben de oudste, maar hij groeide al gauw boven mij uit en toen heb ik het tje al gauw gelaten. We hebben lekker gegeten en gepraat en gelachen. Leuk om zo met z'n allen aan tafel te zitten. Zo zijn we een groot gezelschap, mijn vriend, Ollebol en ik, mijn moeder, haar man, mijn zusje, mijn broer en zijn vriend allemaal aan de ovale tafel. Misschien dat mijn zusje volgend jaar wel een vriendje meeneemt. Het hele Sinterklaasfeest is een beetje op de achtergrond gebleven, het was gewoon gezellig. Volgend jaar zal het meer leven bij Ol en dan zal het wel meer spelen. Natuurlijk kreeg ze wel een kadootje van Sinterklaas: een Duplo brandweerwagen en een liedjesboek met een CD. Vooral de auto was een succes. "Broemmmm" ging ze door de kamer, tot grote verbazing van de hond van mijn moeder. Zij keek een beetje verstoord op en vertrok gauw naar haar mand. De tijd vloog voorbij en toen was het al negen uur. Ver voorbij ukkepuks bedtijd, maar ze rende nog rondjes door de kamer en in de keuken. In de auto zou ze wel gaan slapen, dacht we. Niet dus. Eenmaal thuis heb ik haar gauw in bed gelegd en viel ze als een blok in slaap. Ze was zo moe dat ze vannacht heeft doorgeslapen, voor het eerst in weken hebben we een nacht kunnen slapen en hadden we het bed voor ons alleen. Geweldig zo'n Sinterklaasfeest. Als we dat nu iedere dag zouden vieren, zou ze dan gewoon slapen? Lijkt mij geweldig!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!