donderdag 17 december 2009

Bergen aan Zee

Vanmorgen werden wij vroeg wakker, het was nog donker buiten. Olivia en ik zijn samen in Bergen aan Zee. Zodra ze wakker werd zei ze: "mama, daddy..." Helaas, papa was er niet. We hebben even gewacht tot het half acht was en toen hebben we mijn vriend via Skype gebeld. Ol in haar stoeltje voor de laptop en mijn vriend met een slaperig hoofd achter zijn laptop zo hebben ze samen liedjes gezongen en boekjes gelezen. Zo kon ik rustig het ontbijt maken. De radio zei dat het overal had gesneeuwd, maar Bergen aan Zee was vergeten. Wij hadden geen witte deken, wel dikke mist.
We waren nog maar net aangekleed of Opa H reed de oprit op, hij had croissantjes meegenomen voor het ontbijt. Ik had natuurlijk al ontbeten maar heb dat maar niet gezegd. Hij moest door, kwam alleen even wat lekkers brengen. Heel lief van hem, de croissantjes heb ik in de broodtrommel voor de lunch bewaard. Mijn moeder zou naar de kapper gaan in Alkmaar, ze moest er om kwart over tien zijn. Ik heb gauw een dagpakketje voor Ol gemaakt en wij zijn meegegaan. Mijn moeder naar de kapper en wij twee lekker aan de winkel! Ik heb een heel leuk pakje voor Ol gekocht van Kik Kid, een paars velours broekje met een bijpassend vestje met groene streepjes over de mouwen. Heel stoer. Nadat mijn moeder klaar was bij de kapper, zijn we samen koffie gaan drinken en hebben we nog lekker een aantal winkels bezocht. We gingen alle drie weg met een nieuwe outfit, een geslaagde dag dus voor deze drie dames. In de loop van de dag was het ook hier gaan sneeuwen. De tuin ligt onder een witte deken en de takken hangen en hebben een wit laagje te dragen. Ol raakte de sneeuw aan en trok meteen haar handje weg. Ze moest lachen. Ze wilde heel graag lopen, maar het was zo glad dat ik dat maar even heb overgeslagen. Vanavond heeft ze haar Oma en Opa in Engeland nog even via Skype gezien en daarna haar papa. Voor ze in badje ging, draaide ik mij even om om het water nog een keertje te controleren. En wat denk je? Madame trok eens lekker aan de w.c.-rol en gilde het uit van plezier. Een grote hoop papier lag aan haar voeten, dat vond ze prachtig. Al het papier lag op de grond en de rol was op. Een groot feest. Nu ligt ze lekker te slapen en het sneeuwt buiten. Morgen gaan we naar huis, dan is de schilder klaar met het schuren en gronden. Hij zal in het nieuwe jaar de kozijnen en de deur afschilderen. Blij dat ik even hier kon zijn. Morgen gaan we nog even lekker genieten van het buiten zijn voor we weer terug naar de stad gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reaktie! Leuk dat je er was!